Sprinten AMB och Blackbox

AMB och Blackbox

Sprintenprojektet i Vara med AMB musikskola och Blackbox till konserthuset.

Fyrkantens Ventilation har utfört och utför Luftbehandlingsinstallationer på totalentreprenad med Partnering.

Projektet omfattar olika delar; byggandet av den nya scenlokalen, Sparbanken Blackbox, utbyggnad av Lagmansgymnasiet, etablerandet och byggnation av lokaler till den gymnasiala friskolan AMB.

AMB

Academy of Music and Business är en helt unik musik- och affärsrelaterad spetsutbildning i Västergötland som startades upp hösten 2017. Skolan är systerskola till AMB i Tingsryd som startade 2013. Utbildningen är riksrekryterande och skolan präglas av ett omfattande värdegrundsarbete

Vad är en blackbox?

Precis som namnet antyder – blackbox – så handlar det om ett flexibelt scenrum i form av en svart låda. Sparbanken Blackbox kommer att torna upp bakom konserthuset och Lagmansgymnasiet. Invändigt kommer den omkring 600 kvadratmeter stora boxen att ha drygt 10 meter i takhöjd.

Ena dagen kan Sparbanken Blackboxs multifunktionella scenrum användas till konserter, dansföreställningar och teater. Möblerar man om lokalen blir det en perfekt konferenslokal eller bankettsal för 450 personer. Roddar man sen om ytterligare lite förvandlas ytan till en perfekt scen för en klubbspelning med 1 000 stående personer. Med sina svarta väggar blir ljusuppsättningar extra effektfulla och dess genomtänkta akustik gör att allt från kör- och kammarmusik till föreläsningar får de perfekta ljudförutsättningar. Det är i stort sett endast fantasin som sätter begränsningarna för vad Sparbanken Blackbox kan användas till.

Leave a comment

Fyrkantens Ventilation AB
Mellby Fyrkanten,
531 96 LIDKÖPING

Magnetvägen 14,
461 38 TROLLHÄTTAN
Växel Ventilation
0510 – 866 90
Växel Förvaltningen
0510 – 42 50 00
Öppettider
Mån – Fre kl. 07.00 – 16.00
E-postadress